Krkovice na houbách se šťouchaným cuketovým bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků krkovice
- 2 cibule + 1 jarní cibulka
- 400 g lesních hub (nebo hnědé žampiony)
- sůl, pepř
- 1 PL maďarské paprikové pasty
- celý kmín
- špetka houbového koření
- hladká mouka - na obalení krkovičky
- olej
- (cuketa)
Postup Krkovice na houbách se šťouchaným cuketovým bramborem
Postup přípravy receptu
-
Cibulku pokrájíme na kostičky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Krkovičku kuchyňsky upravíme. Na krajích nařízneme, aby se maso nekroutilo, opepříme, potřeme paprikovou pastou a poprášíme hladkou moukou. Takto upravené plátky krkovice z obou stran prudce osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji.
Maso vyndáme a dáme stranou. Do výpeku na pánvi přidáme pokrájenou cibuli s jarní cibulkou, osmažíme a přidáme pokrájené žampiony. Podusíme, přisypeme kmín a houbové koření. Maso přendáme do pekáčku.
Na opečené vepřové maso poklademe směs s houbami. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Podle chuti dosolíme, opepříme. Nezahušťujeme.
Kdo má rád cuketu, může přidat do sosu i kousky pokrájené cukety, která sosík zjemní a trochu zahustí. Podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou cibulkou, slaninou a cuketou.