Turecké jogurtové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5-6 větších brambor
2 lžíce hustého řeckého jogurtu
rovná lžička soli
2 lžíce oleje
chilli
tymián
pár lístků na jemno nasekané máty
mletý kmín
trochu oleje+mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm plátky. Jogurt smícháme se všemi přísadami. Brambory v marinádě dobře obalíme.

  2. Plech s pečícím papírem potřeme lehce olejem (neudělala jsem to a dost se přilepily.) Brambory na plechu rovnoměrně rozprostřeme.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. Doporučuji smíchat trochu oleje s paprikou a1-2 x během pečení brambory potřít a promíchat. Pečeme do zlaté barvy asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!