Turecké jogurtové brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5-6 větších brambor
- 2 lžíce hustého řeckého jogurtu
- rovná lžička soli
- 2 lžíce oleje
- chilli
- tymián
- pár lístků na jemno nasekané máty
- mletý kmín
- trochu oleje+mletá paprika
Postup Turecké jogurtové brambory
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm plátky. Jogurt smícháme se všemi přísadami. Brambory v marinádě dobře obalíme.
Plech s pečícím papírem potřeme lehce olejem (neudělala jsem to a dost se přilepily.) Brambory na plechu rovnoměrně rozprostřeme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. Doporučuji smíchat trochu oleje s paprikou a1-2 x během pečení brambory potřít a promíchat. Pečeme do zlaté barvy asi 30 minut.