Gnocchi s kuřecími játry, prsíčky a špenátem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 balení Gnocchi (500 g)
- 200 g kuřecí játra čerstvá
- 100 g kuřecí prsa
- 50 g špek (anglická slanina)
- 1 lžíce oleje
- sůl
- grilovací koření
- 3 ks mražený listový špenát (špenátové špalíčky)
- 1 lžička mouka hladká
- 2 dcl vývar (voda s bujonem)
- 2 ks cibulka zelená lahůdková
- 50-100 g sýr uzený
Postup Gnocchi s kuřecími játry, prsíčky a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra si očistíme a pokrájíme je na větší kusy. Kuřecí prsa si nakrájíme na silnější nudličky. Obojí si dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením, solí a trochou oleje.
Ve větší pánvi si rozehřejeme olej a na něj vsypeme syrové (neuvařené) gnocchi. Ty pomalu opékáme do světlé barvy.
Pak gnocchi dáme na stranu pánve (popřípadě je vyndáme stranou) a na pánvi orestujeme maso z mísy, s na nudličky nakrájeným špekem.
Když je maso ze všech stran hezky zatažené, vsypeme mouku a pár minut jí restujeme. Pak maso podlijeme vývarem, vsypeme zpět gnocchi, přidáme zmrazený špenát a pod pokličkou vše dusíme asi 15 minut.
Během dušení směs promícháme a dle potřeby ještě podlijeme vývarem. Před koncem dušení přimícháme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku a směs dochutíme solí.
Do hotové a vypnuté směsi vmícháme na kostky nakrájený sýr a už pak zbytečně nemícháme. Při jídle nás v soustech překvapí, krásně rozpuštěné kousky sýru.