Turecké masové knedlíčky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- asi 70 g toustového chleba bez kůrky
- 2 střední cibule
- 2 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- lžička mleté sladké papriky
- lžička mletého černého pepře
- sůl
- (saturejka)
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- omáčka:
- 400 g loupaných rajčat (plechovka)
- 200 ml masového vývaru
- listová petrželka
- mletý pepř
- sůl
- popř.špetka cukru
Postup Turecké masové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozetřeme, chleba nakrájíme na drobné kostičky. Vše přidáme do mísy s mletým masem, přihodíme i část drobně krájené natě petrželky, vejce, okořeníme, osolíme, dobře promícháme a na půl hodiny odložíme do lednice.
Mokrýma rukama z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které obalíme v mouce a osmažíme na pánvi na oleji.
Na část oleje ze smažení přidáme krájená rajčata z plechovky, podlijeme vývarem a krátce provaříme. Ochutíme pepřem, solí a je-li třeba i trochou cukru, vložíme osmažené knedlíčky a asi 10 minut v omáčce dusíme. Těsně před vypnutím vařiče vmícháme zbytek krájené petrželové natě. Podáváme s rýží nebo těstovinami.