Turecké masové knedlíčky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého hovězího masa
asi 70 g toustového chleba bez kůrky
2 střední cibule
2 vejce
3-4 stroužky česneku
lžička mleté sladké papriky
lžička mletého černého pepře
sůl
(saturejka)
hladká mouka na obalení
olej na smažení
omáčka:
400 g loupaných rajčat (plechovka)
200 ml masového vývaru
listová petrželka
mletý pepř
sůl
popř.špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozetřeme, chleba nakrájíme na drobné kostičky. Vše přidáme do mísy s mletým masem, přihodíme i část drobně krájené natě petrželky, vejce, okořeníme, osolíme, dobře promícháme a na půl hodiny odložíme do lednice.

  2. Mokrýma rukama z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které obalíme v mouce a osmažíme na pánvi na oleji.

  3. Na část oleje ze smažení přidáme krájená rajčata z plechovky, podlijeme vývarem a krátce provaříme. Ochutíme pepřem, solí a je-li třeba i trochou cukru, vložíme osmažené knedlíčky a asi 10 minut v omáčce dusíme. Těsně před vypnutím vařiče vmícháme zbytek krájené petrželové natě. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!