Čočka s mrkví, rajčátky a celerem, podáváná se špekáčky
Recepty, LuštěninySuroviny
- 500 g čočky
- 1 větší šalotka
- 4 cherry rajčátkek
- 2 PL olivového oleje
- 1 středně velká mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- balzamico ocet- podle potřeby
- 2 oloupané stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- nové koření, sůl, pepř
- drcený kmín
- 100 g Schwarzvaldské šunky
- olivový olej, hladkolistá petrželka
- + 6 uzenářských špekáčků
Postup Čočka s mrkví, rajčátky a celerem, podáváná se špekáčky
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku uvaříme s česnekem, bobkovými listy, půlkou cibule, novým kořením a hladkolistou petrželkou doměkka (při vaření sbíráme pěnu). Zatímco se nám čočka vaří, na rozehřátém olivovém oleji orestujeme pokrájenou šalotku, přihodíme k ní jemné plátky mrkve a kousky pokrájeného řapíkatého celeru. Krátce restujeme, přimícháme omytá, pokrájená cherry rajčátka, drcený kmín, sůl, pepř a po chvíli vypneme.
Z čočky odstraníme bobkové listy a nové koření. Je-li potřeba, odcedíme přebytečnou vodu. Do čočky přimícháme sůl, orestovanou zeleninu, kousky uzené šunky a 1 PL voňavého výpeku, podle chuti přidáme Balsamico ocet.. Vše přendáme do připravené pečící nádoby. Povrch čočky ozdobíme pár kousky uzené šunky a dáme do trouby na 15 minut zapéci.
Mezitím na grilovací pánvi opečeme na ježka pokrájené špekáčky.
Podáváme čočku s grilovanými špekáčky s baby salátem a s cherry rajčátky.