Rybí filé s chřestem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks rybího filé
12 ks chřestu
200 g libové anglické slaniny nebo šunky
100 g nastrouhané goudy (nebo eidamu)
2 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety osušíme a zprudka opečeme na oleji.

  2. Osolíme, opepříme a přendáme do zapékací misky.

  3. Chřest oloupeme, zbavíme dřevnatých částí a povaříme v osolené vodě s plátkem citronu a lžičkou cukru cca 10-15 minut.

  4. Necháme ho zchladnout, osušíme a každý zabalíme do plátku anglické slaniny.

  5. Na každé opečené filé dáme tři kousky chřestu, posypeme sýrem a zprudka zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!