Zelný salát s jablky a hroznovým vínem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 2 jablka
- 120 g bílého řeckého jogurtu
- 3-4 řapíky celeru
- hroznové víno (nejlépe červené)
- 1 lžíce jablečného balzamikového octa
- citronová šťáva
- čerstvá petrželka
- sůl
Postup Zelný salát s jablky a hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Zelí nastrouháme pomocí food processoru nebo struhadla na tenké nudličky a vsypeme ho do větší mísy.
Přidáme na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer.
Do zelí vmícháme řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu
Salát ochutíme solí a před podáváním ho posypeme nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.