Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 malá hlávka bílého zelí
2 jablka
120 g bílého řeckého jogurtu
3-4 řapíky celeru
hroznové víno (nejlépe červené)
1 lžíce jablečného balzamikového octa
citronová šťáva
čerstvá petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nastrouháme pomocí food processoru nebo struhadla na tenké nudličky a vsypeme ho do větší mísy.

  2. Přidáme na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer.

  3. Do zelí vmícháme řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu

  4. Salát ochutíme solí a před podáváním ho posypeme nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!