Millionaire’s Shortbread
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 190 g másla
- 85 g cukru krystal
- 240 g hladké mouky
- Krém:
- 1 plechovka Salka
- 140 g másla
- 70 g cukru krystal
- Čokoládová poleva:
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády
Postup Millionaire’s Shortbread
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Rukama zpracujeme těsto, které vmačkáme do formy, ideálně 20x30 cm. Dáme péct do trouby na 150 stupňů cca 20-30 minut. Povrch by měl být lehce zlatavý. Necháme zchladnout.
Mezitím připravíme krém. V pánvi rozehřejeme máslo s cukrem a necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přidáme Salko a vaříme do zhoustnutí. Krém by měl mít konzistenci pudinku. Následně ho nalijeme na korpus a necháme zchladnout.
Čokoládu rozpustíme v horké (ne vařící) smetaně a nalijeme na krém. Necháme ztuhnout.