Masová huspenina - co se nevešlo do tlačenky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřové koleno
- 3 vepřové nožky
- 500 g kůží
- 2 cibule
- 6 stroužky česneku
- přiměřeně nové koření
- pepř černý celý
- bobkový list
- 4 sterilované okurky
- trochu červené sterilované kapie
- 3 PL octa
- sůl, pepř
- vývar
Postup Masová huspenina - co se nevešlo do tlačenky
Postup přípravy receptu
-
Koleno povolené od kosti, nožky, kůže přivedeme k varu v osolené vodě s 1 rozkrojenou cibulí, rozmáčkaným česnekem a kořením. Vaříme do měkka, dokud se maso neodděluje od kosti. Trvá to nejméně hodinu a půl.
Po vytáhnutí masa vývar scedíme. Mírně vychladlé maso oddělíme od kosti a kůže, nakrájíme na malé kostičky. Veškeré kůže a klihovatinu pomeleme se zbytkem česneku, vše dáme do vývaru a dochutíme octem, solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pár minut povaříme aby cibule změkla.
Na konec přidáme na kostičky nakrájené okurky, kapii, zamícháme a naplníme formy v kterých sulc necháme ztuhnout.