Masová huspenina - co se nevešlo do tlačenky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
3 vepřové nožky
500 g kůží
2 cibule
6 stroužky česneku
přiměřeně nové koření
pepř černý celý
bobkový list
4 sterilované okurky
trochu červené sterilované kapie
3 PL octa
sůl, pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Koleno povolené od kosti, nožky, kůže přivedeme k varu v osolené vodě s 1 rozkrojenou cibulí, rozmáčkaným česnekem a kořením. Vaříme do měkka, dokud se maso neodděluje od kosti. Trvá to nejméně hodinu a půl.

  2. Po vytáhnutí masa vývar scedíme. Mírně vychladlé maso oddělíme od kosti a kůže, nakrájíme na malé kostičky. Veškeré kůže a klihovatinu pomeleme se zbytkem česneku, vše dáme do vývaru a dochutíme octem, solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pár minut povaříme aby cibule změkla.

  3. Na konec přidáme na kostičky nakrájené okurky, kapii, zamícháme a naplníme formy v kterých sulc necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!