Zelná omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 menší hlávky bílého zelí
2 hrsti kysaného zelí
2 klobásy
5 větších brambor předem uvařených
1 smetana na vaření
2 cibule
3 stroužky česneku
1 KL drceného kmínu
1 PL sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 PL sušené majoránky
kousek másla
2 PL hladké mouky
2 bujóny
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a pokud je kysané zelí příliš dlouhé, překrájíme jej. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, posekaný česnek a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme obě zelí, koření kromě majoránky, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme nakrájené vařené brambory, majoránku, přilijeme smetanu, prohřejeme a zahustíme podle potřeby světlou jíškou.

  3. Vaříme ještě cca 10 minut. Podáváme s pečivem nebo bez.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!