Zelí zapečené s jáhlami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g hlávkového zelí
400 g jáhel
200 g cukru
½ l mléka
sůl
100 g másla na polití

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) prelejeme horúcou vodou a scedíme.

  2. Kapustu nakrájame na rezance. Do vymasteného pekáčika dávame vrstvu pšena, na ňu vrstvu kapusty a striedame do vyčerpania surovín.

  3. Zalejeme osladeným mliekom.

  4. Pečieme v rúre na 180°C zakryté asi 40 min, potom odkryjeme a zapečieme odkryté (kto nechce trocha pripečenú kapustu, nemusí).

  5. Naporcujeme na taniere, polejeme rozohriatym maslom. Môžeme (ale nemusíme) posypať práškovým cukrom. Podávame s kompótom alebo surovým ovocím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!