Zeleninová polévka (vývar)

Recepty, Polévky

Suroviny

Vývar:
3 litry vody
1 kuřecí hřbet (na 3 díly)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku (rozkrojený)
1 žlutá cibule (rozkrojená)
sůl (podle chuti)
Zelenina:
1 čerstvá zeleninová směs na polévku (mrkev, celer, pórek)
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do vody přidáme kuřecí hřbet (na 3 díly), bobkový list, nové koření, česnek, cibuli, sůl.

  2. Přivedeme k varu a vaříme, dokud maso nezměkne.

  3. Až bude maso měkké, vývar scedíme, hřbet obereme a maso dáme zpět do vývaru.

  4. Polévkou směs očistíme a nakrájíme na drobné kostky.

  5. Očištěnou a nakrájenou zeleninu v hrnci krátce orestujeme na másle.

  6. Orestovanou zeleninu přidáme do vývaru, dochutíme (sůl, popř. dle chuti).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!