Kuřecí steak a salát s portobellem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
pepř
brambory
kmín
voda
2 žampiony portobello
olivový olej
plátek másla
špetka kmínu
špetka majoránky
sůl
petrželová nať
salát
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Začneme bramborami: nakrájíme je na hrubší plátky, osolíme vodu, přidáme kmín a uvaříme je do poloměkka.

  2. Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme olivový olej, kousek másla, kmín, majoránku, sůl a restujeme asi 5 minut. Nakonec posypeme petrželí.

  3. Salát omyjeme, natrháme. Nakrájíme jarní cibulku, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem. Přidáme orestované portobelo a jemně promícháme.

  4. Rozpálíme pánev, nalijeme olivový olej, dáme osolené a opepřené maso na pánev, přidáme uvařené brambory a asi 4 minuty opékáme, maso z každé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!