Kuřecí steak a salát s portobellem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- pepř
- brambory
- kmín
- voda
- 2 žampiony portobello
- olivový olej
- plátek másla
- špetka kmínu
- špetka majoránky
- sůl
- petrželová nať
- salát
- jarní cibulka
Postup Kuřecí steak a salát s portobellem
Postup přípravy receptu
-
Začneme bramborami: nakrájíme je na hrubší plátky, osolíme vodu, přidáme kmín a uvaříme je do poloměkka.
Portobello nakrájíme na širší plátky, rozpálíme pánev, dáme olivový olej, kousek másla, kmín, majoránku, sůl a restujeme asi 5 minut. Nakonec posypeme petrželí.
Salát omyjeme, natrháme. Nakrájíme jarní cibulku, osolíme, opepříme a polijeme olivovým olejem. Přidáme orestované portobelo a jemně promícháme.
Rozpálíme pánev, nalijeme olivový olej, dáme osolené a opepřené maso na pánev, přidáme uvařené brambory a asi 4 minuty opékáme, maso z každé strany.