Domácí bagety s ovesnými vločkami
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 450 ml vlažné vody
- 2 ČL soli
- 4 PL oleje
- 250 g hladké mouky
- 150 g ovesných vloček
- 100 g žitné mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g hrubé mouky
- špetka cukru
- 1,5 ČL sušeného droždí
Postup Domácí bagety s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
V tomto pořadí dáme suroviny do domácí pekárny a zapneme program těsto.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, vyválíme bagetky tak, aby se nám vešly na plech ve 2 řadách (4+4), příborovým nožem uděláme na povrchu zářezy a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 st. celkem na 18 - 19 min.
Já peču na horkovzduch a po 9 min otočím plech a peču dalších 9 min.
Kdo nemá rád tmavší pečivo, může dát pouze bílou mouku, možno přidat jakákoliv semínka nebo posypat hrubou solí či kmínem.
Bagetky jsou výborné, váha bagetky je po upečení zhruba 130 g.