Domácí bagety s ovesnými vločkami

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

450 ml vlažné vody
2 ČL soli
4 PL oleje
250 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
100 g žitné mouky
150 g polohrubé mouky
100 g hrubé mouky
špetka cukru
1,5 ČL sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. V tomto pořadí dáme suroviny do domácí pekárny a zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 kousků, vyválíme bagetky tak, aby se nám vešly na plech ve 2 řadách (4+4), příborovým nožem uděláme na povrchu zářezy a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 st. celkem na 18 - 19 min.

  3. Já peču na horkovzduch a po 9 min otočím plech a peču dalších 9 min.

  4. Kdo nemá rád tmavší pečivo, může dát pouze bílou mouku, možno přidat jakákoliv semínka nebo posypat hrubou solí či kmínem.

  5. Bagetky jsou výborné, váha bagetky je po upečení zhruba 130 g.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!