Pikantní majonézová křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích křidélek
- Marináda:
- 100 g (sáček) majonézy
- rovná lžička pálivé papriky (podle chuti)
- rovná lžička sladké nebo uzené papriky
- 1-2 lžičky dijonské hořčice
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- mletý pepř
- sůl
- sezamové semínko (nemusí být)
Postup Pikantní majonézová křidélka
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady do marinády smícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odsekáme tenké špičky a ještě je rozdělíme v kloubu. Špičky necháme do polévky.
Zbývající kousky dobře obalíme v marinádě a necháme asi 1/2-1 hodinu marinovat. Dáme je i s marinádou do pekáčku a malinko podlijeme vodou.
Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. cca 30-40 minut. Podle toho, jak jsou kousky veliké. Občas otočíme a potřeme výpekem.
Před koncem pečení pekáček odkryjeme a křidélka dopečeme do křupava. Kdo chce, posype křidélka sezamovými semínky. Podáváme s chlebem.