Pikantní majonézová křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích křidélek
Marináda:
100 g (sáček) majonézy
rovná lžička pálivé papriky (podle chuti)
rovná lžička sladké nebo uzené papriky
1-2 lžičky dijonské hořčice
1-2 stroužky utřeného česneku
mletý pepř
sůl
sezamové semínko (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady do marinády smícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odsekáme tenké špičky a ještě je rozdělíme v kloubu. Špičky necháme do polévky.

  2. Zbývající kousky dobře obalíme v marinádě a necháme asi 1/2-1 hodinu marinovat. Dáme je i s marinádou do pekáčku a malinko podlijeme vodou.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. cca 30-40 minut. Podle toho, jak jsou kousky veliké. Občas otočíme a potřeme výpekem.

  4. Před koncem pečení pekáček odkryjeme a křidélka dopečeme do křupava. Kdo chce, posype křidélka sezamovými semínky. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!