Hovězí líčka s omáčkou z černých fazolí

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 ks hovězích líček
4 stroužky česneku
4 PL jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
15 kuliček pepře
4 PL oleje
1/2 hrnku černých fazolí
3 PL sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme do studené vody.

  2. Česnek najemno nasekáme a smícháme se zázvorem, olejem a pepřem. Vzniklou marinádou potřeme líčka a necháme marinovat (stačí i 1/2) hod).

  3. Maso pak očistíme od marinády - tu uschováme. Maso orestujeme ze všech stran aby se zatáhlo. Zapneme pomalý hrnec na st. 1 a pomalíme 7 hodin.

  4. Fazole uvaříme a rozmixujeme. Přimícháme uschovanou marinádu a sojovou omáčku.

  5. Po dokončení masa přilijeme do omáčky tolik šťávy z masa, abychom měli hustotu omáčky jakou rádi. Omáčku prohřejeme a podáváme s masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!