Hovězí líčka s omáčkou z černých fazolí
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 ks hovězích líček
- 4 stroužky česneku
- 4 PL jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 15 kuliček pepře
- 4 PL oleje
- 1/2 hrnku černých fazolí
- 3 PL sojové omáčky
Postup Hovězí líčka s omáčkou z černých fazolí
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme do studené vody.
Česnek najemno nasekáme a smícháme se zázvorem, olejem a pepřem. Vzniklou marinádou potřeme líčka a necháme marinovat (stačí i 1/2) hod).
Maso pak očistíme od marinády - tu uschováme. Maso orestujeme ze všech stran aby se zatáhlo. Zapneme pomalý hrnec na st. 1 a pomalíme 7 hodin.
Fazole uvaříme a rozmixujeme. Přimícháme uschovanou marinádu a sojovou omáčku.
Po dokončení masa přilijeme do omáčky tolik šťávy z masa, abychom měli hustotu omáčky jakou rádi. Omáčku prohřejeme a podáváme s masem.