Kachní stehna na šalotce, pomerančích a bramborové šišky s tymiánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kachní stehna
3 šalotky
1 pomeranč
1 stroužky česneku
sůl
pepř
kousek másla
½ lžičky cukru
1 lžička balsamika
1 lžíce medu
1 lžička tymiánu (nejlépe čerstvý)
1 dl červeného vína
1 balení bramborového těsta

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, dobře osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Pomeranč kartáčkem vydrhneme a nakrájíme ho s česnekem na plátky a šalotku na osminky.

  2. Pekáček vytřeme máslem, přidáme stehna, která potřeme medem, přidáme česnek, polovinu tymiánu, podlijeme vínem a vodou.

  3. Pečeme s poklicí 15 minut na 200 C°, pak teplotu stáhneme na 110 C° a pečeme dalších, asi tak 40 minut. Během pečení vydatně přelíváme výpekem. Po 30 minutách přidáme pod stehna pomeranče a na bok pekáče vyskládáme šalotku, kterou osolíme, pokropíme cukrem a balsamikem. Pečeme dále a přeléváme výpekem.

  4. Jakmile se nám zdá již maso měkké, sundáme poklici a dopečeme na barvu.

  5. Mezitím připravíme těsto na šišky (podle návodu na obale), vytvarujeme šišky a uvaříme. Hotové šišky přelijeme trochou másla s nasekaným tymiánem.

  6. Jídlo na talíři přizdobíme kouskem tymiánu a plátkem pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!