Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g rebarbory
- 80 g hnědého třtinového cukru
- 4 - 5 lžic rumu
- Těsto:
- 125 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 150 g kukuřičné mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 200 g zakysané smetany
Postup Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, zasypeme cukrem, zastříkneme rumem, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, pak po jednom vmícháme vejce, přidáme skořici a pak střídavě přimícháme hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem, kukuřičnou mouku a zakysanou smetanu. Nakonec do hotového těsta vmícháme připravenou rebarboru i se šťávou, kterou pustí.
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 35-40 minut. Upečený koláč necháme lehce zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy. Před podáváním lehce pocukrujeme.