Zeleninová bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

6 středně velkých brambor
2 větší cibule
6 stroužků česneku
5 středně velkých rajčat
3 papriky
2 lžíce oleje nebo sádla
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička celého kmínu
1 lžíce sušené majoránky
mletý pepř
sůl
voda
zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme. Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky, papriky na proužky, rajčata a brambory na menší kostičky. Zbývající 2 stroužky česneku prolisujeme a odložíme s 1 hrstí nakrájených paprik stranou na později.

  2. Do hrnce na rozehřátý tuk dáme kmín, cibuli a plátky česneku a restujeme 2 minuty. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a zalijeme ¾ litrem horké vody.

  3. Přidáme nakrájenou zeleninu, sůl a pepř a slabým varem vaříme 20 minut. Poté ¼ zeleniny děrovanou naběračkou z hrnce odebereme stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme.

  4. Odebranou zeleninu vložíme nazpět do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, proužky papriky a majoránku. Dolijeme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, podle potřeby dochutíme a ještě 2 minuty povaříme. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!