Olomoucké harule
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 850 g syrových brambor
- 150 g uleželých Olomouckých tvarůžků
- 2 vejce
- 6 českých stroužků česneku
- pepř
- sůl
- velká hrst majoránky
- 1 dcl světlého piva
- sádlo
- sklenka polohrubé mouky (2 dcl)
- drcený kmín
- chilli (nemusí být)
Postup Olomoucké harule
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na struhadle-půlku na jemném a půlku na hrubém, dáme do síta a necháme vykapat přebytečnou tekutinu.
Potom vložíme do mísy,přidáme nastrouhané nebo rozmačkané tvarůžky, 2 vajíčka,sůl, pepř, kmín, majoránku, protlačený česnek, pivo a zahustíme moukou. Můžeme přidat chilli.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a tvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s kysaným zelím, feferonkou a zapíjíme vychlazeným pivem:-)) Mňam....