Olomoucké kapsy
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- vepřové kotlety bez kosti - silnější plátky
- olomoucké tvarůžky (syrečky)
- sůl
- pepř mletý
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Olomoucké kapsy
Postup přípravy receptu
-
V silnějších plátcích kotlet (může být i kýta, plec či krkovička) opatrně prokrojíme hlubokou kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme tvarůžky.
Tvarůžků dáme tolik, aby se kapsa dala dobře zavřít. Pokud máme menší kotlety, postačí nám klidně jen jedno kolečko. Hrany kotlet k sobě paličkou sklepneme, pak kapsy obalíme v mouce, vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s brambory vařenými, smaženými či šťouchanými nebo bramborovou kaší.