Olomoucké kapsy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
vepřové kotlety bez kosti - silnější plátky
olomoucké tvarůžky (syrečky)
sůl
pepř mletý
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V silnějších plátcích kotlet (může být i kýta, plec či krkovička) opatrně prokrojíme hlubokou kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme tvarůžky.

  2. Tvarůžků dáme tolik, aby se kapsa dala dobře zavřít. Pokud máme menší kotlety, postačí nám klidně jen jedno kolečko. Hrany kotlet k sobě paličkou sklepneme, pak kapsy obalíme v mouce, vejcích a strouhance a v rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme s brambory vařenými, smaženými či šťouchanými nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!