Mrkvové placičky jako příloha k masu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 lžíce másla
1 vejce
1/2 hrnku strouhanky
3-4 stroužky česneku
sůl
1 lžíci tymiánu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme a podusíme na másle, kde můžeme přidat trošinku vody. Osolíme a dusíme cca 10 minut.

  2. Pak přidáme hrášek jen na tak dlouho, aby se prohřál.

  3. Směs dáme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, strouhanku, natřený česnek a tymián. Pokud máme možnost, lepší je čerstvý.

  4. Vše promícháme a mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme v oleji dorůžova. Pokládáme na ubrousky, aby se odssál přebytečný tuk. Podáváme jako přílohu k pečenému kuřecímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!