Polévka z pečené zeleniny s česnekem a smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

4 papriky (2 bílé, 2 červené)
1 malá cuketa
3 listy bílého zelí
4 větší rajčata
1 velká cibule
1 hlavička česneku
sůl a pepř
lžíce olivového oleje
250 ml smetany 33%
500 ml vývaru nebo vody
Na ozdobu:
parmazán
pažitka
krutonky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, přidáme rozpůlenou hlavičku česneku, vše pokapeme olejem a mírně osolíme. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů. Pak vyjmeme česnek a vyškrábneme z něho upečené stroužky, vrátíme k zelenině a zalijeme vývarem nebo vodou. Povaříme 20 minut, pak rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem, popř. polévkovým kořením.

  2. Podáváme s parmazánem, krutonky a sekanou petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!