Tykvový prívarok s rajčaty
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g tykve (ne cuketa)
- 4 rajčata (může být i konzerva)
- 1 cibule
- olej
- 1 dl mléka (může být i smetana)
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
Postup Tykvový prívarok s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubé rezance (skôr hranolčeky), paradajky narežeme na kocky.
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme 10 min.
V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme do zeleniny a ešte 10 min pomaly varíme.
Dochutíme cukrom a octom na príjemnú sladkokyslú chuť a sekaným kôprom. Podávame s akýmikoľvek fašírkami a zemiakmi, príp. len chlebíkom.