Pečené kuřecí stehno se žampiony a fazolovými lusky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehna
- čerstvé žampiony
- fazolové lusky (mražené)
- česnek
- sůl
- kmín
- máslo
- brambory
- koření na americké brambory
Postup Pečené kuřecí stehno se žampiony a fazolovými lusky
Postup přípravy receptu
-
Stehna upečeme klasickým způsobem (na pekáč vyskládáme osolená stehna), ty z vrchu posolíme a pokmínujeme a položíme na každé plátek másla. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct na půl hodiny.
Po půl hodině alobal sundáme a přidáme celé stroužky česneku, očištěné a na silnější plátky nakrájené žampiony a celé fazolové lusky. Na horkovzduchu peču až do zezlátnutí, cca 1 hodinu. Během pečení podléváme vodou a přeléváme stehna výpekem.
Jako přílohu podáváme americké brambory. Omyté brambory se slupkou nakrájíme na osminy a spolu s olejem a kořenící směsí na americké brambory zamícháme v pekáčku a dáme spolu do trouby se stehny.