Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- menší porce kuřete
- 4 stroužky česneku
- balíček kořeněných tvarůžků z Loštic (pravé)
- 150-200 ml smetany
- 1 cibule
- olej
- sůl
- 1 lžíce Dijonské hořčice
Postup Pečené kuřecí porce s Loštickou omáčkou z tvarůžků
Postup přípravy receptu
-
kuřecí porce osolíme-ne moc, tvarůžky jsou slané dost, a potřeme propasírovaným česnekem. Pekáček si vytřeme olejem, naskládáme porce kuřete, přikryjeme a dáme na 50 minut péct, v polovině pečení podlijeme trochu vodou a na 15 minut dopékáme bez přikrytí.
Zatím co se kuře peče uděláme si omáčku: cibuli nakrájíme nadrobno, dáme jí osmažit na oleji v pánvi.
Na osmahnutou cibuli dáme tvarůžky, které se rozpustí, zalijeme smetanou, stále mícháme aby se nám nic nepřipálilo a necháme povařit. Servírujeme na talíř pečené porce kuřete a přelijeme je Loštickou omáčkou z tvarůžků Kdo by dělal z tvarůžků jiných, než Loštických, může přidat Dionskou hořčici-Loštické jsou kořeněné, tak se tam moc nehodí!