Zeleninový salát s kuřecím masem a zakysanou smetanou
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g kuřecí prsa
- 200 g zelená paprika
- 200 g salátová okurka
- 8 ks toustový chléb
- 200 g ledový salát
- 200 g rajče
- Zálivka:
-
- 1 lžička cukr
- 1 lžička pepř
- 150 ml zakysaná smetana
- 1 lžička sůl
- 1 lžička olivový olej
Postup Zeleninový salát s kuřecím masem a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
V prvé řadě si na pánvi s minimem tuku opečeme 2 větší kuřecí prsa, které předtím osolíme a lehce opepříme.
Mezitím, co se nám bude připravovat maso, můžeme se pustit do zeleniny.
Ledový salát, zelenou papriku, rajče a salátovou okurku nakrájíme a smícháme dohromady.
V misce si připravíme dresing - do zakysané smetany nasypeme lžičku soli, lžičku pepře a lžičku moučkového cukru (můžeme přidat i lžičku olivového oleje - dle chuti). Důkladně promícháme.
Dresing přidáme k nakrájené zelenině a promícháme tak, aby byl celý salát krásně pokrytý. Takto připravenou zeleninu s dresingem naservírujeme na talíř.
Jakmile je hotové maso, vyndáme z pánve a nakrájíme na kostičky. Přidáme na salát, osmahneme tousty (bez tuku) a můžeme podávat.