Zeleninový salát s kuřecím masem a zakysanou smetanou

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g kuřecí prsa
200 g zelená paprika
200 g salátová okurka
8 ks toustový chléb
200 g ledový salát
200 g rajče
Zálivka:

1 lžička cukr
1 lžička pepř
150 ml zakysaná smetana
1 lžička sůl
1 lžička olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V prvé řadě si na pánvi s minimem tuku opečeme 2 větší kuřecí prsa, které předtím osolíme a lehce opepříme.

  2. Mezitím, co se nám bude připravovat maso, můžeme se pustit do zeleniny.

  3. Ledový salát, zelenou papriku, rajče a salátovou okurku nakrájíme a smícháme dohromady.

  4. V misce si připravíme dresing - do zakysané smetany nasypeme lžičku soli, lžičku pepře a lžičku moučkového cukru (můžeme přidat i lžičku olivového oleje - dle chuti). Důkladně promícháme.

  5. Dresing přidáme k nakrájené zelenině a promícháme tak, aby byl celý salát krásně pokrytý. Takto připravenou zeleninu s dresingem naservírujeme na talíř.

  6. Jakmile je hotové maso, vyndáme z pánve a nakrájíme na kostičky. Přidáme na salát, osmahneme tousty (bez tuku) a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!