Zapečené kapustičky s žampiony
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g růžičkové kapusty na půlky
- 500 g žampionů větší na čtvrtky menší na půlky
- 100 g anglické slaniny proužky
- máslo
- sušená bazalka
- sůl
- pepř
- 250 ml smetany na vaření
- 1 vejce
- 4 lžíce parmazánu
- 4 lžíce strouhanky + na vysypání
- tvrdý sýr na posypání
Postup Zapečené kapustičky s žampiony
Postup přípravy receptu
-
Troubu si necháme rozehřát na 200°C. Kapustičky necháme 5 minut povařit.
Mezitím si na másle osmažíme anglickou slaninu. O chvíli později přidáme žampiony a až budou měkké, přidáme kapustičky a chvíli spolu smažíme. Ochutíme solí, pepřem a sušenou bazalkou.
4) Hlubší pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme osmaženou směs. A zalijeme smetanou, v které jsme si rozmíchali vejce, parmazán a sůl. Vršek posypeme strouhankou a případně ještě tvrdým sýrem.
Dáme nepřikryté do trouby a zapékáme asi 20 minut. Podáváme s bramborem.