Zelenina s vinnými pohankovými vločkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 200 g pohankových vloček (klidně i lámanka apod.)
- 2 pórky – nakrájené na kolečka
- 1 kedluben – nakrájená na drobné kostky
- 5 ředkviček – překrojených dle velikosti na poloviny nebo třetiny
- 1 bílá paprika (klidně i barevné kapie) – nakrájené na nudličky
- 1 rajče – nakrájené na drobné kousky (vložíme do směsi až jako poslední po 4 minutách)
- 1/2 bílé cibule – nakrájená na větší kousky, ne úplně najemno
- 2 dcl červeného vína
- 200 ml vody
- po 1 KL mletého koriandru
- po 1 KL citronového pepře
- po 1 KL chilli vloček
- 2 PL koření na grilovanou zeleninu
- sůl
- pepř
- chilli dle chuti
- petrželka
- pažitka
- olej
- voda (na podlití zeleniny)
Postup Zelenina s vinnými pohankovými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme vodu s vínem, okořeníme koriandrem, chilli a pepřem a silně zahřejeme – nevaříme! Vsypeme tam pohankové vločky, rozmícháme, ihned odstavíme a necháme tekutinu vsáknout.
V kastrole rozpálíme olej a orestujeme zeleninu – rajče dáme až zhruba po 4 minutách (je nejměkčí), podlijeme vodou jen zhruba do třetiny množství a podusíme asi 8 minut (na skus).
Zasypeme petrželkou a pažitkou, grilovacím kořením a sporák vypneme. Smícháme s pohankou a necháme odstát asi 6 minut. Dochutíme, podáváme.