Zelenina k masu jako příloha
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 mrkev
- 10 cm pórku
- 100 g syrového hlávkového zelí
- 1 menší kedlubna
- 1 malý rajský protlak
- 2 stroužky česneku
- cukr (nebo med) asi 1 lžička podle chuti
- 3 lžíce láku z okurek nebo trošku octa
- olej
Postup Zelenina k masu jako příloha
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy.
Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek.
Osolíme, osladíme, přidáme ocet, nebo lák z okurek podle chuti a necháme pár minut dusit. Stačí 10 minut, aby se nám zelenina nerozvařila.
Do hotové směsi nakrájíme na kolečka pórek, promícháme a už nevaříme. Podáváme k různým masům, vynikající je taky jako příloha k bramboráčkům.