Chléb nabitý vlákninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Mouky: 20 dkg pšeničná celozrnná
20 dkg pšeničná celozrnná plnohodnotná
20 dkg špaldová
20 dkg pšeničná - tmavá chlebová
20 dkg žitná - tmavá chlebová
3 vařené nastrouhané brambory
3 lžíce octa
1,5 - 2 lžičky soli
kmín + semínka podle chuti
600 ml vody
1,5 kostky droždí
lžička cukru
hrubá sůl, kmín, semínka - na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Z teplé vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, kterým zaděláme tužší těsto ze zbytku surovin. V teplíčku necháme vykynout, pak vypracujeme bochníček a dáme do sádlem vymazané formy. Posypeme kmínem, hrubou solí, semínky.

  2. Pečeme na 190°C asi 1,5 hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!