Falešnýšpanělský ptáčekz drůbežích kousků
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 200 g měkkého salámu-použila jsem kuřecí junior
- 2 cibule
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 červená paprika-použila jsem kápii
- 1 kostka drůbežího bujonu
- 3 vejce
- 1 sáček Šťáva k masu(zn.Knorr)
- 3 dcl vody
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 polévkové lžíce nasekaného libečku
- sůl
- mletý pepř dle své chuti na dochucení
Postup Falešnýšpanělský ptáčekz drůbežích kousků
Postup přípravy receptu
-
Vejce vložíme do vařící vody a necháme vařit natvrdo 8-10 minut.
Cibuli, okurky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám nakrájíme na 5mm delší špalíčky.
Ve 3dl vody si rozmícháme obsah sáčku šťáva k drůbeži.
Uvařená vejce ochladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme a přes kulatou mřížku na tlačení vařených brambor na bramborový salát protlačíme na talířek, nebo do misky.
Kuřecí stehna opláchneme a čistým hadříkem osušíme. Dáme na prkýnko kůží dospod a napřed z jedné strany a pak z druhé ostrým nožem opatrně podél kosti nařízneme.
Potom kolem kotníčku obřízneme-úplně prořežeme.
Stehno otočíme kůží k sobě, uchopíme za uříznutý kotníček a opět nožem opatrně podél kosti po kousku odřezaváme, až ke konci kosti, kterou pak úplně odřízneme.
Z vykostěných plátků masa odstraníme kůži, kterou společně s kostma dáme vařit buď na polévku, nebo dáme do igelitového sáčku, popíšeme co tam máme a dáme zamrazit na pozdější využití.
Upravené plátky masa rozřízneme na 8 stejných dílků.
Do většího hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájené kuřecí maso a 5 minut promícháváme, až se zatáhne-dostane šedavou barvu.
K takto připravenému masu vsypeme nakrájenou cibuli, romícháme, epodléváme - cibule pustí dostatek šťávy, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10 minut.
Pak přidáme nakrájený salám, papriku a okurek, rozdrobíme kostku bujonu, opět promícháme a znova pod pokličkou na mírném plameni dusíme 5 minut.
Po 5 minutách vlijeme do podušené směsi ve 3 dl vody rozmíchanou šťávu k drůbeži, přisypeme uvařená vejce a nasekaný libeček, 2 minuty promícháváme, pak odstavíme z ohně, dle své chuťové potřeby dosolíme, opepříme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, houskový knedlík, ale můžou být i těstoviny.