Kokosky z bílků šlehané na páře

Recepty, Cukroví

Suroviny

6 bílků
330 g cukr krupice
170 g kokosu
100 g cukr moučka
na krém:
2 vanilkové pudinky
1/2 l mléka
1 máslo
lžičku kakaa
dětské piškoty
rozpuštěnou čokoládu na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Bílek s krupicovým cukrem ušlehat ve vodní lázni 10min.

  2. Necháme vychladit a zlehka vmícháme kokos s moučkovým cukrem.

  3. Naplníme cukrářský sáček a tvoříme špičky.Pečeme v troubě předehřáté na 120 stupňů.Jak špičky naběhnou stáhneme teplotu na 80°C. Dosušit při otevřených dvířkách 15 minut.

  4. Špičky lepím s krémem na piškot,který potřu rozpuštěnou čokoládou,anebo na kolečka vykrojené z lineckého těsta.

  5. Krém:

  6. Uvařit v půl litru mléka 2 vanilkové pudinky. Vychladlý pudink vyšlehám s 1 máslem, popřípadě přisypu trochu kakaa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!