Játra na cibulce s houbami a slaninou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
250 g mix hub a hříbků
250 g anglické slaniny
2-3 cibule
pepř
sůl
1 kl solamylu
1 pl sojové omáčky
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibule si očistíme, nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle, přidáme umytá a nakrájená játra, necháme zatáhnout, opepříme, lehce podlejeme a dusíme do měka.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, dáme opražit do hrnce, přidáme čisté, nakrájené hříbky, osolíme, zakryjeme a dusíme. Nejprve pod poklicí, pak odekryjeme a necháme vodu zcela odpařit.

  3. K játrům a cibulce přidáme slaninohoubovou směs, přivedeme k varu.

  4. Ve sklenici s vodou (300ml) rozmícháme 1kl solamylu, přilejeme k játrům, provaříme.

  5. Nakonec vmícháme sojovou omáčku a už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!