Játra na cibulce s houbami a slaninou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 250 g mix hub a hříbků
- 250 g anglické slaniny
- 2-3 cibule
- pepř
- sůl
- 1 kl solamylu
- 1 pl sojové omáčky
- sádlo
Postup Játra na cibulce s houbami a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Cibule si očistíme, nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle, přidáme umytá a nakrájená játra, necháme zatáhnout, opepříme, lehce podlejeme a dusíme do měka.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, dáme opražit do hrnce, přidáme čisté, nakrájené hříbky, osolíme, zakryjeme a dusíme. Nejprve pod poklicí, pak odekryjeme a necháme vodu zcela odpařit.
K játrům a cibulce přidáme slaninohoubovou směs, přivedeme k varu.
Ve sklenici s vodou (300ml) rozmícháme 1kl solamylu, přilejeme k játrům, provaříme.
Nakonec vmícháme sojovou omáčku a už nevaříme.