Vepřová panenka na asijský způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
1 cibule
1 žíce medu
5 stroužků česneku
4 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
chilli
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na medailonky a naložíme na hodinu do marinády - med, česnek, sójová omáčka a 2 dl vody.

  2. Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme maso včetně nálevu, sůl, pepř, špetku chilli a dusíme pod pokličkou. Pak odkryjeme a necháme šťávu trochu zredukovat.

  3. Na talíři dozdobíme jarní cibulkou. Přiloha- brambory pečené v troubě, popř. rýže, kuskus apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!