Elišky

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g třtinového cukru
150 g cukru krupice
1 PL vanilkového cukru vl. výroby
3 celá vejce vel. L /zde domácí/
130 g lískových ořechů, hrubě namletých
130 g mandlí, jemně namletých
60 g vlašských ořechů, hrubě namletých
100 g drobně nakrájenéh sušeného ovoce
0,5 KL citrónové kůry z dobře omytého citronu, pokud bude sušená, tak 1/4 KL
0,5 KL pomerančové kůry - dtto
20 g kandovaného zázvoru
1 PL koření Medový perník - Kotanyi
oplatky na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme v robotu s cukry do husté pěny. Až je opravdu hodně hustá, přisypeme do ní namleté ořechy a mandle, citronovou a pomerančovou kůru a koření do perníku. Částečně promícháme a poté přidáme drobně pokrájené sušené ovoce.

  2. Tuto hmotu necháme cca 1 hod. odstát, až pěkně zhoustne. Během času asi 3x promíchejte. Ovoce s ořechy mají snahu klesat ke dnu.

  3. Po zhoustnutí nabíráme směs malou lžičkou a vrstvíme na oplatky. Oplatku podepřete prsty, aby nepraskla a směs ze lžičky o ni otřete. Klademe na plech vyložený pečicím papírem kousek od sebe a v troubě vyhřáté na 170 stupňů pečeme do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!