Salát ze zelené čočky s václavkami - pro Magdalenku
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g zelené čočky
- 2 hrsti václavek
- 1-2 šalotky
- 100 ml octa
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- sůl
- nakládaná kapie
- čerstvý tymián
- Zálivka
- 100 oleje
- 1-2 lžičky dijonské hořčice
- bílé aceto balsamico podle chuti
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup Salát ze zelené čočky s václavkami - pro Magdalenku
Postup přípravy receptu
-
Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu. Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut.
Čočku uvaříme podle návodu.
Zálivku připravíme našleháním všech uvedených surovin. Šalotky jemně nakrájíme a vše promícháme s ještě horkou čočkou. Přidáme uvařené a okapané kloboučky václavek, posypeme lístky tymiánu a na talířích ozdobíme proužky kapie.