Zelené špecle se sušenou šunkou a restovanou cibulkou
Recepty, PřílohySuroviny
- 3 vejce
- 50 g medvědího česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- polohrubá mouka podle potřeby
- Kromě toho:
- 100 g sušené šunky
- 1 velká cibule
- 1 lžíce sádla nebo oleje
Postup Zelené špecle se sušenou šunkou a restovanou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Listy medvědího česneku nasekáme na kousky, přilijeme olej a rozmixujeme.
Vejce prošleháme v misce se solí, přimícháme rozmixovaný česnek a pak postupně vmícháváme mouku tak, aby vzniklo polotuhé těsto. Hotové těsto necháme chvilku v klidu postát.
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pak do ní protlačujeme těsto sítem na halušky. Jakmile špecle vyplavou, vodu scedíme.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka. V pánvi rozehřejeme lžíci sádla nebo oleje, vhodíme cibuli a restujeme. Sušenou šunku nakrájíme na širší proužky. Jakmile cibule začne zlátnout, šunku přidáme do pánve a necháme chvilku prohřát.
Uvařené špecle promícháme s cibulovo-šunkovou směsí a můžeme podávat.