Zelene boby s hovezim masem a ryzi
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1/2 kg hovězí kližky
- 1/2 kg čerstvých zelených bobů (mohou být i mražené)
- 2 cibule
- 6 stroužku česneku
- 200 ml dlouhozrnné rýže
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžička rajského protlaku
- 1 lžička skořice
- sůl
- pepř
- olivový olej
- masový vývar (nebo bujon + vodu)
- šťáva z citronu
Postup Zelene boby s hovezim masem a ryzi
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji nechame zesklovatet.
Prihodime utreny cesnek, nechame provonet.
Pak pridame na kostky pokrajene maso, pepr, nechame zatahnout, zalijeme vyvarem (lehce nad uroven masa) a dusime.
Zhruba po hodine prihodime na kosticky pokrajene prazdne lusky zbavene tvrdsich casti (boby vyjmeme).
Po dalsich 10 minutach prisypeme boby, rajsky protlak a skorici. Promichame a nechame cca 10 minut varit.
Nakonec prisypeme proplachnutou ryzi a dusime do mekka. Podle potreby podlevame vyvarem.
Do uvarene smesi vmichame posekany cerstvy koriandr a zakapneme citronovou stavou. Pripadne dochutime soli a peprem. Podavame s chlebem.