Zelene boby s hovezim masem a ryzi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kg hovězí kližky
1/2 kg čerstvých zelených bobů (mohou být i mražené)
2 cibule
6 stroužku česneku
200 ml dlouhozrnné rýže
hrst čerstvého koriandru
1 lžička rajského protlaku
1 lžička skořice
sůl
pepř
olivový olej
masový vývar (nebo bujon + vodu)
šťáva z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji nechame zesklovatet.

  2. Prihodime utreny cesnek, nechame provonet.

  3. Pak pridame na kostky pokrajene maso, pepr, nechame zatahnout, zalijeme vyvarem (lehce nad uroven masa) a dusime.

  4. Zhruba po hodine prihodime na kosticky pokrajene prazdne lusky zbavene tvrdsich casti (boby vyjmeme).

  5. Po dalsich 10 minutach prisypeme boby, rajsky protlak a skorici. Promichame a nechame cca 10 minut varit.

  6. Nakonec prisypeme proplachnutou ryzi a dusime do mekka. Podle potreby podlevame vyvarem.

  7. Do uvarene smesi vmichame posekany cerstvy koriandr a zakapneme citronovou stavou. Pripadne dochutime soli a peprem. Podavame s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!