Želé bábovičky s hroznovým vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml ovocného džusu
15-17 g práškové želatiny
zhruba 400-500 g hroznového vína
60 g vlašských ořechů
1/3 lžičky oleje na vymazání formiček

Postup přípravy receptu

  1. Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55°C, maximálně 60°C, při překročení želatina netuhne. Mně k rozpuštění stačila teplota podstatně menší. Kdo nemá velké zkušenosti, zahřívá raději ve vodní lázni.

  2. Rozpuštěnou želatinu smícháme se zbylou tekutinou. Jednoporcové formičky velmi jemně vymastíme olejem a dáme je předem do chladničky vychladit.

  3. Pak do nich nalijeme asi centimetrovou vrstvu tekutiny, dáme zpět ztuhnout - alespoň částečně, pak rozložíme bobule vína a vlašké ořechy, zase zalijeme a znovu dáme ztuhnout.

  4. A ještě si to znovu nakonec zopakujeme - zase víno, ořechy a zalít zbytkem tekutiny s rozpuštěnou želatinou. Necháme důkladně vychladit a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!