Višňový dortík - hrnkový

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1 kelímek 12% smetany
mléko dle potřeby (cca 1/4 hrníčku)
2 vejce
šťáva z poloviny citronu
4 polévkové lžíce kakaa na pečení
kypřící prášek
Náplň:
2 velké vanilkové Pribináčky (nebo jiné, máme rádi banánový)
1 smetana 33%
1 měkký tvaroh
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
Na vrch dortu:
višňová zavařenina (nejlépe domácí)
čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva
dortové želé čiré nebo červené (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:Smícháme polohrubou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a kypřící prášek. Přilejeme smetanu a promícháme.

  2. Přidáme kakao a znovu promícháme.

  3. Dále přidáme vejce a citronovou šťávu.

  4. Promícháme a přilejeme mléka tolik, aby bylo těsto stejně vláčné jako na olejovou bábovku.

  5. Dáme péct cca na 35 - 40 minut.Ale raději v průběhu pečení kontrolovat špejlí.

  6. Náplň:Vyšleháme šlehačku (smetanu se ztužovačem), přidáme přibiňáky a tvaroh. Znovu krátce vyšleháme.Dáme chladit na 30 minut.

  7. Po vychladnutí korpus rozřízneme vejpůl nebo na tři díly a potřeme náplní.

  8. Strany korpusu potřeme čokoládou, vrchní díl taktéž a na téměř zaschlou čokoládu, poklademe višňovou zavařeninu a rychle lžící poléváme hotvým dortovým želé (příprava dle návodu na obalu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!