Hráškové rizoto s kuřecími hranolky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 ml kuřecího vývaru
- 80 ml bílého vína
- 20 g másla
- 2 šalotky (cca 40 g)
- 200 g kuřecích stehenních řízků
- 50 g hrášku
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 g rýže Arborio
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 3 lžíce rostlinného oleje
- špetka mletého rozmarýnu
- špetka sušené petržele (nebo libovolných bylinek)
Postup Hráškové rizoto s kuřecími hranolky
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.
Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 až 18 minut, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme, aby rýže absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.
Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, osolíme, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.
Podáváme s kuřecími hranolky.