Famózní čerstvá červená řepa

Recepty, Saláty

Suroviny

1 syrová červená řepa
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce octa (použila jsem obyčejný ocet s trochou vinného)
3 lžíce třtinového cukru (nebo klasického řepného, podle toho, čemu dáte přednost)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce dýňového oleje (kdo nemá, může dát slunečnicový, ale doporučuji vyzkoušet dýňový, protože je úplně jiný a skvěle voní po oříšcích)
sůl dle chuti
1 stroužek česneku utřít
hrst sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky ve tvaru půlměsíčků. V salátové misce smícháme ocet a cukr, přidáme sójovou omáčku, sůl a oba druhy oleje.

  2. Zálivku zamícháme a přidáme řepu. Dobře promícháme a necháme v lednici odležet. Mně se osvědčilo rozležení přes noc. Řepa je krásně křupavá a česnek není palčivý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!