Famózní čerstvá červená řepa
Recepty, SalátySuroviny
- 1 syrová červená řepa
- 4 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce octa (použila jsem obyčejný ocet s trochou vinného)
- 3 lžíce třtinového cukru (nebo klasického řepného, podle toho, čemu dáte přednost)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dýňového oleje (kdo nemá, může dát slunečnicový, ale doporučuji vyzkoušet dýňový, protože je úplně jiný a skvěle voní po oříšcích)
- sůl dle chuti
- 1 stroužek česneku utřít
- hrst sezamových semínek
Postup Famózní čerstvá červená řepa
Postup přípravy receptu
-
Řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky ve tvaru půlměsíčků. V salátové misce smícháme ocet a cukr, přidáme sójovou omáčku, sůl a oba druhy oleje.
Zálivku zamícháme a přidáme řepu. Dobře promícháme a necháme v lednici odležet. Mně se osvědčilo rozležení přes noc. Řepa je krásně křupavá a česnek není palčivý.