Smažený kuřecí řízek plněný pancettou, sušenou šunkou a goudou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
4 plátky pancetty
4 plátky sušené šunky
100 g nastrouhaného sýru gouda
1 hrst sekané petrželové natě
strouhanka
vejce
hladká mouka
sůl
pepř
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. motýl“.

  2. Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě osolíme, opepříme.

  3. Na každý plátek masa položíme kolečko pancetty, plátek sušené šunky a hromádku nahrubo nastrouhaného sýru a přidáme trochu sekané petrželové natě.

  4. Takto připravené plátky přehneme v polovině a rukou celý balíček tlakem dlaně zploštíme a okraje spíchneme za pomocí kovových jehlic.

  5. Připravíme si suroviny na klasický trojobal (hl. mouka - vejce - strouhanka) a připravené naplněné kuřecí prsa obalíme.

  6. Do vyšší pánve si dáme rozehřát vepřové sádlo ve vyšší vrstvě, a jakmile je správně rozpálené vkládáme plněná kuřecí prsa, a pomalu smažíme do zlaté barvy a křupavého stavu. Do zlatova usmažené kuřecí řízky necháme na ubrousku okapat, a podáváme překrojené šikmým řezem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!