Smažený kuřecí řízek plněný pancettou, sušenou šunkou a goudou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky pancetty
- 4 plátky sušené šunky
- 100 g nastrouhaného sýru gouda
- 1 hrst sekané petrželové natě
- strouhanka
- vejce
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- vepřové sádlo
Postup Smažený kuřecí řízek plněný pancettou, sušenou šunkou a goudou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. motýl“.
Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě osolíme, opepříme.
Na každý plátek masa položíme kolečko pancetty, plátek sušené šunky a hromádku nahrubo nastrouhaného sýru a přidáme trochu sekané petrželové natě.
Takto připravené plátky přehneme v polovině a rukou celý balíček tlakem dlaně zploštíme a okraje spíchneme za pomocí kovových jehlic.
Připravíme si suroviny na klasický trojobal (hl. mouka - vejce - strouhanka) a připravené naplněné kuřecí prsa obalíme.
Do vyšší pánve si dáme rozehřát vepřové sádlo ve vyšší vrstvě, a jakmile je správně rozpálené vkládáme plněná kuřecí prsa, a pomalu smažíme do zlaté barvy a křupavého stavu. Do zlatova usmažené kuřecí řízky necháme na ubrousku okapat, a podáváme překrojené šikmým řezem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.