Jablkový koláč se sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g HERA
150 g cukr krupice
300 g hladká mouka
1 vejce
mléko cca 2 lžíce (dle potřeby)
Náplň:
800 g jablka strouhaná
vanilkový puding
skořice
Sníh:
4 bílky
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krupici, vejce, rozpuštěnou Heru a mléko a uděláme těsto, které necháme odpočinout.

  2. Jablka nastrouháme a promícháme s cukrem a uvařeným pudingem a skořicí.

  3. Na vymazaný vysypaný plech dáme těsto na něj jablka a dáme péct asi tak 15–20 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.

  4. Z bílku uděláme tuhý sníh, do něj zašleháme 2 lžíce cukru.

  5. Na koláč dáme sníh a ještě 5 minut pečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!