Cukeťák pro mlsné jazýčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 kg hladké mouky
- 20 dkg krupicového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky cukety (nahrubo strouhané)
- 160 ml oleje
- 1 malý kelímek bílého jogurtu
- špetka skořice
- špetka zázvoru (mletého)
- hrst rozinek
- hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
- 2 dcl rumu
Postup Cukeťák pro mlsné jazýčky
Postup přípravy receptu
-
Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na hodinu.
Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny.
Mouku smícháme se sodou, zázvorem a skořicí.
Do vyšlehané pěny přidáme olej, jogurt a mouku. Jakmile se hmota spojí, přidáme nastrouhanou cuketu a úplně nakonec vmícháme namočené rozinky i ořechy, spolu s rumem.
Pečeme ve vymazané a vysypaném hlubším plechu, ve vyhřáté troubě.
Finální ozdoba je na každém, podle toho, co má rád.