Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 bílky
300 g cukru moučka
150 g umletých oříšků = ušlehat ve vodní lázni
krém
1 vejce
40 g cukru
10 g kakaa
80 g másla
1 lžíce rumu
rozpustit plátek želatiny
(krém také ušlehat ve vodní lázni)
(poleva)
čokoláda na vaření
možnost lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Bílky, cukr, oříšky ušlehat ve vodní lázni, nechat vychladit. Krém také vyšlehat ve vodní lázni a nechat vychladnout.

  2. Na pečící papír nastříkáme bílkové těsto - rohlíčky a pečeme dorůžova (asi 20 minut).

  3. Po vychlazení nastříkáme vychladlý krém a dáme ztuhnout. Vlažnou čokoládu nalijeme na mřížce na rohlíčky s krémem a zase dáme ztuhnout.

  4. Po ztuhnutí ukládáme do alobalem vyložené krabice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!