Bílkové rohlíčky s pařížským krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 bílky
- 300 g cukru moučka
- 150 g umletých oříšků = ušlehat ve vodní lázni
- krém
- 1 vejce
- 40 g cukru
- 10 g kakaa
- 80 g másla
- 1 lžíce rumu
- rozpustit plátek želatiny
- (krém také ušlehat ve vodní lázni)
- (poleva)
- čokoláda na vaření
- možnost lžíce rumu
Postup Bílkové rohlíčky s pařížským krémem
Postup přípravy receptu
-
Bílky, cukr, oříšky ušlehat ve vodní lázni, nechat vychladit. Krém také vyšlehat ve vodní lázni a nechat vychladnout.
Na pečící papír nastříkáme bílkové těsto - rohlíčky a pečeme dorůžova (asi 20 minut).
Po vychlazení nastříkáme vychladlý krém a dáme ztuhnout. Vlažnou čokoládu nalijeme na mřížce na rohlíčky s krémem a zase dáme ztuhnout.
Po ztuhnutí ukládáme do alobalem vyložené krabice.