Řízečky v bílkovém kabátku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa nebo vepřové karé, panenka...
sůl
2 žloutky
2 lžíce worcesterové nebo sojové omáčky
pepř mletý
1 plnější lžička mleté sladké papriky (nebo pálivé)
1 lžička sušeného česneku
dle chuti: sušený zázvor, bylinky
2 bílky
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky pokrájíme na plátky. Použít můžeme i tenčí plátky vepřového karé nebo panenky. Mírně osolíme a vložíme do kašičky umíchané ze žloutků, worcesterové (sojové) omáčky, sušeného česneku, papriky a pepře. Použít můžeme i sušený zázvor nebo bylinky. Vše promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.

  2. Připravené maso namáčíme do středně hustého sněhu, vyšlehaného vidličkou nebo metlou se špetkou soli a smažíme ne příliš zprudka v pánvi s roztopeným olejem nebo sádlem.

  3. Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!