Řízečky v bílkovém kabátku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí prsa nebo vepřové karé, panenka...
- sůl
- 2 žloutky
- 2 lžíce worcesterové nebo sojové omáčky
- pepř mletý
- 1 plnější lžička mleté sladké papriky (nebo pálivé)
- 1 lžička sušeného česneku
- dle chuti: sušený zázvor, bylinky
- 2 bílky
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Řízečky v bílkovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky pokrájíme na plátky. Použít můžeme i tenčí plátky vepřového karé nebo panenky. Mírně osolíme a vložíme do kašičky umíchané ze žloutků, worcesterové (sojové) omáčky, sušeného česneku, papriky a pepře. Použít můžeme i sušený zázvor nebo bylinky. Vše promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
Připravené maso namáčíme do středně hustého sněhu, vyšlehaného vidličkou nebo metlou se špetkou soli a smažíme ne příliš zprudka v pánvi s roztopeným olejem nebo sádlem.
Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.