Octové kroužky
Recepty, CukrovíSuroviny
- těsto:
- 250 g hladké mouky
- 210 g tuku nebo másla
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce mléka
- 2 žloutky
- máslový krém:
- 1 vejce
- 139,5 g moučkového cukru
- 62 g ztuženého tuku omega
- rum podle chuti
- 374,5 g másla
- (množství jsem si upravila, v receptu bylo o jednu a půl dávky víc a to je moc)
- čokoláda
- omega
Postup Octové kroužky
Postup přípravy receptu
-
Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Já peču na 150 stupňů asi 10-15 minut.
Máslový krém: vejce s cukrem dáme do kastrolu a postavíme do vodní lázně. Nad parou zahříváme a občas prošleháme metličkou tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a směs není horká. Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného prošlehávání necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a přidáváme vychladlou směs. Vyšleháme na hladký krém.
Kolečka naplníme a dáme do lednice ztuhnout a pak půlky máčíme do čokoládové polevy, kterou jsem nechala rozpustit s omegou ve vodní lázni. A opět do lednice ztuhnout.