Bulgur s quinoa a sušenou paprikou se sušenými rajčaty a žampiony
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 menší hrnek-(navaří se to jak rýže) bulgur s quinoa
- 4 žampiony
- 1/2 pórku
- 5 kusů sušených rajčat v oleji
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
Postup Bulgur s quinoa a sušenou paprikou se sušenými rajčaty a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme bulgur. Potřebnou část bulguru nasypeme do hrnku, použila jsem menší, necelé 2 dcl. Dáme do hrnce a zalijeme stejným množstvím osolené vody. Vaříme do vyvaření vody, asi 15 min.
Na pánev si dáme 1-2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat. Olej rozehřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájená sušená rajčata a sojovou omáčku. Vše společně chvíli restujeme, pak osolíme a opepříme, zalijeme malým množstvím vody.
Když je voda vyvařená, spojíme bulgur se zeleninovou směsí, promícháme a vložíme do pekáče. Pečeme krátce tak 10-15 min ve vyhřáté troubě na 250 st.