Bulgur s quinoa a sušenou paprikou se sušenými rajčaty a žampiony

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší hrnek-(navaří se to jak rýže) bulgur s quinoa
4 žampiony
1/2 pórku
5 kusů sušených rajčat v oleji
1 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme bulgur. Potřebnou část bulguru nasypeme do hrnku, použila jsem menší, necelé 2 dcl. Dáme do hrnce a zalijeme stejným množstvím osolené vody. Vaříme do vyvaření vody, asi 15 min.

  2. Na pánev si dáme 1-2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat. Olej rozehřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampiony a na nudličky nakrájená sušená rajčata a sojovou omáčku. Vše společně chvíli restujeme, pak osolíme a opepříme, zalijeme malým množstvím vody.

  3. Když je voda vyvařená, spojíme bulgur se zeleninovou směsí, promícháme a vložíme do pekáče. Pečeme krátce tak 10-15 min ve vyhřáté troubě na 250 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!